Over ons

ECOCEO brengt state-of-the-art onderzoek uit heel Europa samen

ecoCEO en zijn ondersteunende materialen zijn ontwikkeld door samenwerking tussen de volgende Europese onderzoeksinstituten.

VITO is een toonaangevende, onafhankelijke Europese onderzoeks- en technologie-organisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Het ontwikkelt oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag. VITO heeft een jarenlange expertise op het gebied van afval- en materiaalbeheer en is een toonaangevend kenniscentrum voor circulaire economie en duurzaamheidsonderzoek.

Contact: https://vito.be

De Consiglio Nazionale delle Richerche (CNR) is de grootste openbare onderzoeksinstelling in Italië. De CNR is over heel Italië verspreid en leidt verschillende baanbrekende onderzoeksactiviteiten op vele gebieden, waaronder de vervanging van metalen en conventionele, op fossiele grondstoffen gebaseerde materialen door hernieuwbare, op koolstof gebaseerde materialen en innovatieve biogebaseerde materialen. De CNR heeft een lange ervaring met samenwerking met scholen.

Contact: https://area-new.bo.cnr.it/

Het Wuppertal Instituut is een toonaangevend Duits onderzoeksinstituut dat modellen, strategieën en instrumenten ontwikkelt ter ondersteuning van duurzame ontwikkeling op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zijn duurzaamheidsonderzoek richt zich op uitdagingen op het gebied van materialen, klimaat en energie en hun relatie tot de economie en de maatschappij. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het analyseren en stimuleren van innovaties die economische groei en welvaart loskoppelen van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het instituut heeft jarenlange ervaring met het werken met scholen op het gebied van onderwijs voor duurzame ontwikkeling.

Contact: https://wupperinst.org

De Tallinn University of Technology (TTÜ) is de belangrijkste technische onderzoeks- en ontwikkelingsinstelling in Estland. De missie van TTÜ is het ondersteunen van de duurzame ontwikkeling van Estland via O&O en op wetenschap gebaseerd hoger onderwijs op het gebied van techniek, technologie en natuur- en sociale wetenschappen. Naast onderzoek huisvest TTÜ de Mektory School of Technology, waar leerlingen van het basis- en secundair onderwijs de spannende mogelijkheden van wetenschap, technologie en innovatie kunnen ervaren.

Contact: https://www.taltech.ee

Contact VITO

Saskia Manshoven

Researcher Sustainable Materials

Anse Smeets

Researcher Sustainable Materials

Contact Wuppertal Institut

Contact The National Research Council

Tallinn University of Technology

EcoCEO was developed with the support of

EIT raw materials academy
EU flag